NAP is een netwerk van bedrijven in de procesindustrie en stelt zich tot doel de waardeketen, bestaande uit plant owners, ingenieursbureaus en toeleveranciers te versterken.

HOME

Activiteitenagenda:

 1. 21sep 2023

  NAP Contactbijeenkomst 21 september 2023
 2. 16nov 2023

  NAP Contactbijeenkomst 16 november 2023

Nieuws:

 1. 18 september 2023

  Uitnodiging NAP CONTACT MEETING - September 21th 2023

                              Schermafbeelding 2023-08-29 153913

  NAP CONTACT MEETING

  Sustainable CO2 Capturing and Utilization in practice and other innovative solutions to support the energy transition.

  Dear member,

  NAP has invited two very interesting guest speakers from Twence and TNO at our contact-meeting in September.

  One of the aspects that has been researched a lot in the recent years is the capturing and utilization of CO2. At Twence theory has been transformed into practice. And of course, this has not been an easy trajectory. Abdullah Cakir, project manager for the Twence project, was there from the start and will share the challenges that needed to be overcome to realize the Carbon Capture and Use plant.

  TNO has been developing innovative solutions to support a sustainable industry for many years. Jurriaan Boon will go through the topics of electrification, integration of energy carriers, and circularity. He will in particular highlight possibilities TNO researches for capturing and utilizing CO2.

  NAP and our guest speakers are looking forward to discuss these interesting developments with you on September 21st at Hotel Oud London in Zeist!

  Read more
 2. 28 juni 2023

  NAP Young Professionals NAP 14 juni 2023

  YP3

  Young Professionals van Stichting NAP ontmoeten Bitsing Worldwide en leren hoe ze onverslaanbaar zijn 😀

  Afgelopen week zijn de NAP Young Professionals op enthousiaste wijze geïntroduceerd in BITSING door niemand minder dan de grondlegger van de methode, Frans de Groot.

  Artikel over de bijeenkosmt vind u in het volgende NAPNieuws.

  Zie LinkedIn >>>

  Read more
 3. 15 juni 2023

  Verslag NAP Contactbijeenkomst 8 Juni 2023

  NAPContactbijeenkomstjuni2023009

  NAP bijeenkomst 8 juni 2023

  Klimaat en natuurherstel: uitdagingen en roadmaps

  Voor de tweede NAP-contactbijeenkomst van 2023 was de NAP te gast bij Tata Steel in IJmuiden, waarbij Tata toonde een top traiteur te zijn en tevens een talentvolle table d’hôte. De onderwerpen die op de agenda stonden waren natuurherstel en klimaatverandering. In de eerste presentatie werd stilgestaan bij de vraag wat nu eigenlijk het wettelijke probleem met stikstof is. In de tweede bijdrage werd ingegaan op de grote omslag die een industriële plant moet maken om te voldoen aan klimaatdoelstellingen. In een derde presentatie werd ingegaan op de nieuw benodigde infrastructuur voor waterstof om de energietransitie te ondersteunen.

  Read more
Toon compleet nieuwsoverzicht

Projects and People - Mastering Success

NAP professor Hans Bakker en voormalig NAP directeur Jaap de Kleijn hebben met 24 co-auteurs een indrukwekkende prestatie geleverd met de realisatie van het boek " Projects and People - Mastering Success". Dit nieuwe, tweede boek, bestaat uit een vijftiental Capita Selecta, die een verdieping bieden op een aantal onderwerpen die in het onderzoek als belangrijk voor de project prestaties zijn…

Lees verder

Cover P_P
€ 69,50

Over Hans Bakker

Na het behalen van zijn doctorstitel in de Wiskunde en Natuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, is Hans Bakker in oktober 1985 gaan werken bij Shell Research in het laboratorium in Amsterdam. De eerste jaren heeft hij besteed als research fysicus en zich bezig gehouden met het ontwikkelen van inspectietechnieken voor pijpleidinginspectie. Na verschillende opdrachten in zowel research als de business, heeft hij operationele en engineering ervaring opgedaan in Singapore (area maintenance manager) en in Pernis (productie unit manager). In de tussentijd heeft hij ook nog enige tijd een rol gehad als consultant voor onderhoud en inspectie binnen Shell en in de industrie. Vanaf 2002 is Hans gaan werken in de project afdeling van Shell Global Solutions in Den Haag. Met zijn team heeft hij het Shell project management systeem herzien en hij is de geestelijke vader van de Shell Project Academie. Op basis van zijn ervaring is hij aangesteld als deeltijd bijzonder hoogleraar op de leerstoel Management of Engineering Projects aan de Technische Universiteit Delft in september 2007. Aan het eind van zijn carrière bij Shell was hij Vicepresident Contracting and Procurement. Vanaf januari 2015 wijdt Hans zich volledig aan de verdere ontwikkeling van de leerstoel aan de TU Delft.

www.napnetwerk (4)
homecontent.png
Over NAP

NAP, the Process Industry Network*

NAP is een platform binnen de procesindustrie bestaande uit asset owners, ingenieursbureaus en de toeleverende industrie, waaronder montagebedrijven, (utiliteits)bouw en de kenniswereld. Zij beoogt haar deelnemers te inspireren bij het formuleren van het te voeren beleid, zowel individueel als collectief. NAP is géén branche-organisatie, maar een kennisnetwerkorganisatie: zij werkt overkoepelend en streeft naar versterking van de structuur, vitaliteit en duurzaamheid van de procesindustrie in Nederland.

De Stichting NAP is in 1960 opgericht door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en de Vereniging FME, de branche vereniging voor de metaal- en elektrotechnische industrie.

* NAP biedt bedrijven de mogelijkheid deel te nemen aan een kennisintensief netwerk.

NAP draagt bij aan de versterking van de totale keten in technologisch, organisatorisch en maatschappelijk opzicht.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de NAP, schrijft u zich hier dan in!

Blijf op de hoogte!

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en bijeenkomsten.

Volg ons

Close