Realisatie RDM Training Plant: ‘een mooie job’

Realisatie RDM Training Plant: ‘een mooie job’

23 februari 2017 by Communicatie 0 comments

Een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de industrie werkt, waar (aankomende) industriële medewerkers algemeen erkende certificaten kunnen behalen. Dat is een langgekoesterde wens van zowel asset owners als contractors.

Foto-artikel-RDM-Training-Plant_01

En het mooie? Binnenkort staat hij er. KH Engineering verzorgde het vergunningentraject en adviseert opdrachtgever Deltalinqs tijdens de huidige bouw van de oefenfabriek.

De RDM Training Plant is een levensechte oefenfabriek, die nu nog in onderdelen op de kade bij de RDM Campus op Rotterdam Heijplaat ligt. Het is een oude rubberfabriek van

RDM plant 2

Shell, die is ontmanteld en nu opnieuw wordt opgebouwd. ‘KH Engineering is al lange tijd betrokken bij het concept van de oefenfabriek’, vertelt commercieel manager Kees Vonk. ‘Wij staan sympathiek tegenover het idee om jonge én ervaren mensen een levensechte trainingsomgeving te kunnen bieden. Ook is het een instituut waar onze klanten, de asset owners, veel aan zullen hebben. En we gaan er zelf ook gebruik van maken: zodra de oefenfabriek er staat, kunnen wij onze ingenieurs er eveneens trainen, bijvoorbeeld in het doorvoeren van modificaties aan een proces.’

Iedereen wil meewerken
KH Engineering heeft in opdracht van belangenvereniging Deltalinqs de begroting voor de haalbaarheid van de oefenfabriek opgesteld, engineering verzorgd en samen met kartrekker Cees Jan Asselbergs (Deltalinqs) de gebruikersdoelstelling bepaald. ‘Daarna hebben we aan KH Engineering gevraagd om betrokken te blijven’, vertelt Asselbergs. ‘Ten eerste om de bouwvergunning rond te krijgen en daarna om als adviseur van de opdrachtgever op te treden en toezicht te houden op de realisatie van het project.’ De bouwvergunning kwam relatief snel rond. Vonk: ‘je merkt gewoon dat iedereen in de haven en in Rotterdam er graag aan mee wil werken. Er is volop enthousiasme voor het project. Dat geldt ook voor KH Engineering: niet voor niets hebben we er veel - onbetaalde - energie ingestoken. We willen immers ook dat de oefenfabriek er komt, vanuit ons mvo-beleid en vanuit ons eigen belang om de oefenfabriek in ons eigen opleidingsprogramma te benutten.’

RDM plant 1

Mooie job
Henk de Jong is als adviseur vanuit KH Engineering betrokken bij de realisatie van de RDM Training Plant. Samen met kartrekker Cees Jan Asselbergs en Marc Verheijen van Huntsman namens de asset owners zorgt hij ervoor dat de oefenfabriek er daadwerkelijk komt zoals hij is bedacht. ‘De eerste palen zitten in de grond’, vertelt De Jong, ‘nu komt het erop aan dat er ook echt gebouwd gaat worden. In de vergunningenfase hebben we het plotplan bepaald, ervoor gezorgd dat de oefenfabriek voldoet aan de veiligheidszonering en de voorlopige civiele berekeningen gemaakt. Na de vergunning verstrekking konden we verder met het definitieve ontwerp. Momenteel wordt er gewerkt aan het detailontwerp en leggen we de definitieve tekeningen en berekeningen nogmaals voor aan de gemeente, als vergunning verstrekker. En na hun groen licht kunnen we dan écht van start. Samen met de zeven industriële dienstverleners die zich verenigd hebben in PRO: Project Realisatie Oefenplant. Zij zijn erop gebrand om via deze samenwerking door educatie het veiligheidsniveau in de industrie verder te verhogen. Ik vind dit een heel mooie job om te doen: het is goed om te zien hoe eendrachtig er door iedereen wordt samengewerkt om iets unieks neer te zetten: een levensechte oefenfabriek waar mensen in een realistische omgeving kunnen trainen.’

Veertig trainingen
In de oefenfabriek worden vanaf april zo’n veertig trainingen en opleidingen aangeboden, die door alle partijen in de industriële sector erkend zullen worden. ‘Zo is de asset owner verzekerd van de juiste kwaliteit en hoeft de contractor niet steeds opnieuw aan te tonen dat hij de juiste papieren in huis heeft’, legt Asselbergs uit. ‘Vanaf dit voorjaar kunnen de eerste leerlingen tussen de echte destillatiekolommen oefenen met praktijksituaties. Zo raken zij al in een vroeg stadium vertrouwd met de veiligheidscultuur in een realistische setting. En de ervaren mensen kunnen hun extra opleidingen of herhalingscertificaten op één vaste plek halen volgends een geaccepteerde standaard. En dat is mooi, want goed opgeleide vakmensen hebben we allemaal nodig. Alleen op die manier kunnen we volledig gaan voor de sector brede doelstelling nummer één: veilig werken zonder incidenten.’

Voor meer informatie:
RDM Training Plant: http://www.rdmtrainingplant.nl
KH Engineering: Claire Doorschodt (Marketing & PR Officer), mobile 06-218925622 of Claire.doorschodt@khe.eu

KH Engineering is al meer dan 65 jaar een onafhankelijke en multidisciplinaire organisatie met ervaring in praktische en doelmatige oplossingen voor engineering, procurement, constructie management en consultancy activiteiten in de industrie. Als onderdeel van de Ludan Groep, met meer dan 1000 medewerkers, biedt KH Engineering complete front-end en EPC(M) services voor nationale- en internationale projecten in diverse markten, gebruik makend van de laatste project tools en benadering. KH Engineering levert services aan klanten in alle disciplines in de vorm van on-site teams of projectteams vanuit de kantoren in Schiedam, Amsterdam, Zaandam, Duiven en Antwerpen. Centraal staat het leveren van technologische oplossingen, extra waarde voor onze klanten en aandeelhouders en het creëren van duurzaamheid en stabiliteit in de operatie, met aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu. De filosofie is: "Global experience, local approach". Voor meer informatie over KH Engineering: www.khe.eu.

Comments

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Close