NAP contactbijeenkomst 14 september 'De kracht van process safety!' Nu aanmelden!

NAP contactbijeenkomst 14 september 'De kracht van process safety!' Nu aanmelden!

13 juli 2017 by Communicatie 0 comments

De Special Interest Group (SIG) Process Safety is ruim een jaar onderweg en vormt een waardevol netwerk voor de leden. In de SIG is de gehele keten vertegenwoordigd en ligt de nadruk op de activiteiten die plaats vinden bij asset owners die processen met gevaarlijke stoffen opereren.

Stichting NAP contactbijeenkomst 10 november 113

Veel aandacht is er voor praktijk-cases met bijbehorende leerpunten en voor het uitdiepen van best practices op topics als HAZOP, Management of Change en leiderschap. Hierbij zal de menselijke component centraal staan. 

Op de contactbijeenkomst zal de SIG haar belangrijkste ervaringen op interactieve wijze door middel van presentaties en cases terugkoppelen aan de NAP leden. De avond wordt begeleid door Ton Jansen (Design Health Safety & Environment Manager, Jacobs), Tijs Koerts (Koerts Consultancy) en Nils Bosma (GM HSSE Affairs Shell Nederland). Het programma bestaat uit twee delen. 

In het eerste deel testen we de gezamenlijke realiteitszin – een incident ligt altijd op de loer, hoe kunnen we daarvoor op onze hoede zijn? Is de keten in Nederland op de juiste veilige weg? We sluiten dit af met het aanbieden door SIG PS van de NAP Handreiking Recommended HAZOP Practices aan de voorzitter van NAP.  

In het tweede deel staat Management of Change centraal, waarbij de deelnemers worden geprikkeld op hun persoonlijke ervaringen en rol op basis van een aantal stellingen. Elk productiebedrijf heeft een vorm van MOC; waarom verwijzen veel incidentonderzoeken toch naar het falen ervan? Hoe grijp je in als het MOC proces een ‘tick in the box’ dreigt te worden? Welk leiderschap heeft een bedrijf nodig zodat MOC daadwerkelijk tot veilig opereren bijdraagt? 

Wilt u meer te weten komen over “De kracht van process safety!” dan bent u van harte welkom op 14 september.

De NAP contactbijeenkomsten bieden leidinggevende functionarissen van de aangesloten bedrijven de gelegenheid elkaar in een informele sfeer te ontmoeten. Daarom breng ik graag de mogelijkheid onder uw aandacht om met meerdere collega’s van uw bedrijf deel te nemen aan de NAP contactbijeenkomst. Indien u een zakenrelatie mee wilt nemen, dan kunt u hierover contact opnemen met Bureau NAP: 033-2473460.

Het programma op 14 september is met name relevant voor general management, projectmanagers, engineers, procurement management, technology managers, supply-chain managers, productiemanagers, process automation managers en construction managers.

U kunt zich aanmelden via het online aanmeldformulier.

Graag ontmoeten wij u op donderdag 14 september 2017 17.00 uur in Hotel Houten (Hoofdveste 25, 3992 DH te Houten). (http://www.hotelhouten.nl/nl/route/routeplanner). 

Comments

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Close