NAP Young Professionals richt zich op persoonlijke ontwikkeling

NAP Young Professionals richt zich op persoonlijke ontwikkeling

14 september 2017 by Communicatie 0 comments

De NAP Young Professionals bijeenkomst van 1 september had een andere opzet dan alle vorige bijeenkomsten. Deze keer geen bezoek aan een productielocatie, maar een dag gericht op persoonlijke ontwikkeling.

FOTO NAP YP bijeenkomst 7 sept

De bijeenkomst vond plaats bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort.

Voorafgaand aan de dag was gevraagd om een MBTI persoonlijkheidstest in te vullen. De uitkomsten daarvan werden bij de invulling van de dag gebruikt.

De dag begon met de vraag hoe open de groep stond om zichzelf te laten zien. Na een positief antwoord werd gevraagd dit te laten zien door geblinddoekt op volgorde van leeftijd te gaan staan. Wat volgde waren enkele lachwekkende situaties waardoor de toon voor de middag meteen gezet was.

De tweede opdracht was om in kleine groepen een toren te bouwen van ballonnen en enkele hulpmiddelen zoals touw en plakband. De groepen waren ingedeeld met behulp van de uitslag van de MBTI test wat een interessant resultaat tot gevolg had, zo ging de ene groep direct aan de slag met de materialen terwijl de andere eerst een plan maakte.

Daarna volgde een rollenspel waarin een situatie werd geschetst en iedere deelnemer een rol kreeg toegewezen. De deelnemers mochten zelf de persoonlijkheid kiezen bij het invullen van de rol. Het spelen van de rol was voor vele deelnemers een uitdaging, maar gaf ook een aardige kijk op hoe verschillende persoonlijkheden op elkaar reageren.

Na een korte pauze werd begonnen aan het laatste onderdeel van het programma. Alle deelnemers kregen de opdracht om een pitch over zichzelf voor te bereiden en te demonstreren binnen een kleine groep. Dat het niet eenvoudig is om kort en bondig een aantrekkelijk verhaal te houden was een verwachte uitkomst. Ondanks dat, werden de resultaten als zeer bruikbaar ervaren en door de feedback van de overige groepsleden kreeg iedereen een aantal bruikbare tips mee naar huis.

De dag werd afgesloten met een vaartocht over de Eem, waarbij onder genot van een drankje en een groot assortiment aan mezzes nagepraat kon worden.

Maarten Buscher

Comments

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Close