NAP contactbijeenkomst 'Ontdekkingsreis in Big Data' op 9 november 2017

NAP contactbijeenkomst 'Ontdekkingsreis in Big Data' op 9 november 2017

3 oktober 2017 by Communicatie 0 comments

Geachte deelnemer,

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de aankomende contactbijeenkomst “Ontdekkingsreis in Big Data’ op donderdag 9 november 2017 in Houten.

NAP contactbijeenkomst 2 februari 023

De eerste spreker is Youssef El Bouhassani. Hij neemt ons mee langs de veelgebruikte termen in de wereld van Big Data, Data Science en Machine Learning en legt ons uit wat deze termen betekenen en wat je er als organisatie mee kunt. Vanuit ervaring vertelt hij hoe organisaties werken met Big Data, waar ze beginnen, hoe ze het aanpakken, kortom de reis die je doorloopt als je met Big Data analytics aan de slag gaat. Het integreren van Big Data in bedrijfsprocessen vraagt naast geavanceerde tools ook om mensen die de juiste skills hebben, de zogenaamde Data Scientist. Welke skills moeten Data Scientists hebben? Waar moet je ze werven en hoe zorg je ervoor dat ze tot bloei komen in je organisatie? In zijn presentatie komen deze vragen ook aan bod. 

Youssef El Bouhassani is oprichter van LINK Data Science, een initiatief dat ontstaan is uit de Nationale DenkTank over Big Data, met als doel om kennis rondom Big Data in Nederland te bevorderen. Daarnaast werkt hij aan de Hogeschool van Amsterdam bij de onderzoeksgroep Urban Analytics. Deze groep werkt aan datagedreven oplossingen voor uitdagingen in de stad. 

De tweede spreker Paul Rooijmans vertelt over zijn ervaringen met betrekking tot data analyse voor openbaar vervoer bedrijven wereldwijd. Paul is een van de drijvende krachten geweest achter de OV-chipkaart, een systeem dat enorme hoeveelheden data produceert.

Sinds 2010 is hij directeur van Lynxx dat bestaat uit een team van 25 data analisten en 5 developers. Paul beschrijft zijn organisatie als volgt:

'Wij worden vaak gezien als degenen die het anders zien. Wij geloven in de kracht van data-analyse en het slim hergebruiken van deze data. Wij zien de wereld vanuit een ander perspectief en dagen bestaande denkbeelden uit. Wij komen met creatieve oplossingen voor complexe problemen. Wij zijn degenen die denken dat het graven in data zorgt voor nieuwe oplossingen. Wij zijn de data 'explorers', de 'scientists sweating the assets'. Door dit te doen voegen we waarde toe voor onze klanten. Wij zijn geschoold in wiskunde, natuurkunde of econometrie. Maar we beloven dat we nog steeds leuk zijn om mee te werken.'

De wijze waarop het team van Lynxx bedrijven uitdaagt op de potentie van Big Data, zet ongetwijfeld ook onze NAP leden aan het denken! 

Wilt u meer te weten komen over Big Data, dan bent u van harte welkom op 9 november.

Programma:

17:30 uur Netwerkborrel
19:00 uur Diner 
- Bestuursmededelingen door Frank van Ewijk, voorzitter NAP
- Presentatie “Big Data Fundamentals” door Youssef El Bouhassani
- Presentatie “De potentie van Big Data” door Paul Rooijmans
- Discussie
21:45 uur Einde bijeenkomst

De NAP contactbijeenkomsten bieden leidinggevende functionarissen van de aangesloten bedrijven de gelegenheid elkaar in een informele sfeer te ontmoeten. Daarom breng ik graag de mogelijkheid onder uw aandacht om met meerdere collega’s van uw bedrijf deel te nemen aan de NAP contactbijeenkomst. Indien u een zakenrelatie mee wilt nemen, dan kunt u hierover contact opnemen met Bureau NAP: 033-2473460.

Het programma op 9 november is met name relevant voor general management, projectmanagers, engineers, procurement management, technology managers, supply-chain managers, productiemanagers, process automation managers en construction managers.

U kunt zich aanmelden via het online aanmeldformulier.

Graag ontmoeten wij u op donderdag 9 november 2017 17.00 uur in Hotel Houten (Hoofdveste 25, 3992 DH te Houten). (http://www.hotelhouten.nl/nl/route/routeplanner). 

Met vriendelijke groet,

ir. Jan-Willem Sanders
Directeur
_______________________ 
Stichting NAP
Postbus 1058
3860 BB  NIJKERK
Tel.: 033 - 247 34 60
E-mail: info@napnetwerk.nl
Website: www.napnetwerk.nl

Comments

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Close