SIG Process Safety: Goed onderweg!

SIG Process Safety: Goed onderweg!

6 februari 2018 by Communicatie 0 comments

Op vrijdag 8 december kwam de SIG process safety bij elkaar in Dordrecht. Wat opviel was dat de ruimte waar we vaak bijeenkomen inmiddels aan de kleine kant is en dat een aantal extra stoelen moesten worden bijgezet.

Foto SIG PS

Procesveiligheid blijft een lastig onderwerp, waarbij het belangrijk is om van elkaar te blijven leren. Dit onderwerp wordt breed onderschreven binnen NAP en de belangstelling voor de SIG blijft groeien. Nieuwe leden van Chemours , DSM Sinochem en Dekra werden van harte welkom geheten.

Op de agenda stonden drie hoofdonderwerpen:
Managment of Change (MOC), hetgeen een belangrijk onderwerp is dat nog vaak als grondoorzaak bij ongevallen wordt aangegeven. De verschillende practices van bedrijven zijn aan de hand van enkele vragen in kaart gebracht en best practices zijn verder besproken. Katy Teesink (Fluor) en Pier-Jan Hettema (DSM) leidden met enthousiasme dit onderwerp. 

DWG presenteerde een nieuw product: Process Safety Life Cycle, dat aan de hand van een barrière analyse bijhoudt of de aanwezige SIS-systemen nog de vereiste kwaliteit hebben. 
De Chemical Safety Board heeft een brand bij Exxon in Baton Rouge geanalyseerd. De video hiervan werd gezamenlijk bekeken en besproken, om na te gaan hoe risico’s bij sleutelwerk aan life equipment geminimaliseerd kan worden.
De komende bijeenkomst zal plaatsvinden in Moerdijk, waar Shell van harte bereid is om ons te ontvangen.

Comments

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Close