MVO/NAP-Workshop recente ontwikkelingen warmtepompen

MVO/NAP-Workshop recente ontwikkelingen warmtepompen

30 augustus 2018 by Communicatie 0 comments

Beste deelnemers,

Op 2 oktober 2018 vindt een workshop plaats over recente ontwikkelingen van warmtepompen voor de procesindustrie, bedoeld om bedrijven te informeren over de mogelijkheden en aandachtspunten. 

v6 workshop

Dit type warmtepompen maakt het mogelijk om lage temperatuur warmte bruikbaar te maken op een ander temperatuurniveau (zowel hoog als laag). Warmtepompen zijn al langer in gebruik, maar voornamelijk op relatief lage temperaturen. Inmiddels zijn de nieuwe typen warmtepompen marktrijp en hier en daar zelfs al in gebruik.

De workshop wordt georganiseerd door Jurriaan Boon van ECN/TNO en Ron Ongenae van Epro Consult, beiden zijn lid van de NAP SIG Sustainability. De workshop wordt samen met de ketenorganisatie MVO (margarine-, vetten- en oliënindustrie) georganiseerd en ondersteund door RVO. Aan de bijeenkomst nemen bedrijven deel vanuit de MVO-sector, leden van de NAP-SIG Sustainability en RVO en er is plaats voor ca. 20 andere leden van het NAP-netwerk, dus hoe eerder u zich aanmeldt hoe groter de kans is dat u kunt deelnemen.

U wordt op de hoogte gebracht van recente ontwikkelingen op warmtepompgebied. Bovendien krijgen 3 aanbieders de kans om hun installaties te presenteren en praktijkresultaten te delen. Interactie tussen de procesindustrie en de apparatenbouwers is een belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst. Daarbij wordt zowel aandacht besteed aan de technische inpasbaarheid van de installatie binnen de bestaande processen als aan de organisatorische kant en de financiële haalbaarheid.

De workshop vindt plaats bij Tata Steel IJmuiden in zaal 6 van het Dudok Congress Centre (navigatie naar Wenckebachstraat 1, Velsen-Noord), zie routebeschrijving.

Programma
09.30    Ontvangst

10.00    Opening MVO/NAP

10.20    Inleiding Robert de Boer, Innovation Manager Industrial Heat, ECN/TNO

10.45    Hoge temperatuur warmtepompen
Johan van der Veen, Bronswerk

11.10    Chemische warmte pomp
Bernd van den Bossche, Q-pinch

11.35    Techniek, marktintroductie en toepassing van thermo-akoestische warmtepompen
Kees de Blok, Sound Energy

12.00    Lunch

12.45    Workshop ‘Wat heb ik als bedrijf nodig om met de warmtepomp aan de slag te kunnen?’

14.15    Plenaire terugkoppeling

14.45    Afsluiting

Reserveer deze datum in uw agenda en meld u nu aan voor deze workshop, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Stuur een mail naar het NAP-secretariaat: info@napnetwerk.nl

De workshop is gratis toegankelijk maar als u alsnog verhinderd bent horen wij dit graag uiterlijk 28 september van u.

Comments

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Close