Professorale overpeinzingen

Professorale overpeinzingen

1 juli 2021 by Hans Bakker 3 comments

De deadline voor de huidige column lag net in mijn vakantie, dus als een van mijn laatste activiteiten ben ik er nog maar even voor gaan zitten om een bijdrage op papier te krijgen.

Hans Bakker

De deadline voor de huidige column lag net in mijn vakantie, dus als een van mijn laatste activiteiten ben ik er nog maar even voor gaan zitten om een bijdrage op papier te krijgen.

De laatste weken waren echt heel heftig. Het aantal studenten dat de voortgang van hun onderzoek wilde bespreken met de afstudeercommissie, dan wel de goedkeuring wilden verkrijgen om aan het eind van augustus (31 augustus is in dit verband een magische datum) af te kunnen studeren bedroeg in totaal 16 in de laatste twee weken. Voor de grap heb ik het even nagerekend, dat waren dus ongeveer 1400 pagina’s tekst om door te woekeren. Het is me gelukt. Op het moment van schrijven heb ik inderdaad alle rapporten bekeken en moeten er vanmiddag en morgen nog 3 besproken worden. En als laatste op vrijdagmiddag dan nog een verdediging met afstuderen als resultaat. Dat kan, zij het met een beperkt publiek van 10 gasten, gelukkig wel weer op de campus. Dat is waar de studenten het tenslotte allemaal voor gedaan hebben, en dat is fysiek net een tintje feestelijker dan online.

 

Zoals in mijn vorige column al gemeld, moest er voor de vakantie ook nog een onderzoeksvoorstel voltooid worden om tijdig bij PMI (Project Management Institute) in te dienen voor geldelijke ondersteuning. Zoals gezegd de goedkeuring van de abstract opende deze kans en die was te mooi om te laten lopen. Naast het schrijven van het voorstel moest er ook nog ondersteuning door het bedrijfsleven gerealiseerd en bevestigd worden. Het model dat ik hiervoor gekozen heb is om een aantal bedrijven te vragen of ze mee wilden werken aan onderzoek naar de invloed van diversiteit in het projectteam op de uiteindelijke project prestaties. De medewerking wordt gezocht in het mogelijk maken van interviews en het bestuderen van een aantal cases. De bedrijven in de constructie sector en de engineering consultants heb ik individueel benaderd, voor de procesindustrie heb ik aan het NAP Bestuur gevraagd of zij mee wilden werken. Dat bespaarde me tijd. Dat betekent dat ik bij de deelnemende bedrijven in de procesindustrie op een later tijdstip nog kom aan kloppen. Op het moment van schrijven wacht ik nog op één formele toezegging. Daarmee kan ook vlak voor mijn vakantie dit voorstel nog de deur uit. En dan maar afwachten. De beoogde startdatum van het onderzoek is 1 januari 2022 en dat kan een mooie opstap zijn voor mijn opvolger. Ik zal het opstarten, mijn opvolger mag het afronden.

 

Dit is een mooi bruggetje naar mijn laatste punt: de voortgang in het proces van mijn opvolging. Het profiel is na een paar slagen uiteindelijk goedgekeurd door het afdelingsbestuur. Ook het Stichtingsbestuur heeft daar zijn “steen” aan bijgedragen. De volgende stap is dat het profiel vrijdag 16 juli in de vergadering van het faculteitsbestuur op de agenda staat. Daar komen zonder twijfel nog extra opmerking uit voort en als die verwerkt zijn, kan het profiel na de zomervakantie ingediend worden bij de Raad van Hoogleraren voor hun uiteindelijk goedkeuring. Pas dan kan het recruteringsproces van start. Kortom we hebben nog wel even nodig, hoewel de tijd begint te dringen.

 

Voor nu een prettige vakantie toegewenst. Geniet ervan en neem de tijd om de batterijen weer op te laden. U hoort nog van ons.

 

Hans, NAP professor

 

Comments

  1. voorbeeld bedankbrief voorbeeld bedankbrief Wrote on 30 oktober 2023 om 08:35:24

    Wat een prachtig <a href=" https://whydonate.com/nl/blog/donatie-bedankbrief-voorbeeld/">voorbeeld bedankbrief donatie! </a>Het is zo belangrijk om onze waardering te tonen aan gulle donateurs, en deze sjabloon lijkt daar wonderful bij te helpen. Ik ben zo blij dat stages zoals WhyDonate ons in staat stellen om te blijven geven en ontvangen. Bedankt voor het delen!

  2. toezegging toezegging Wrote on 3 januari 2024 om 05:59:45

    Ik ben zo blij dat de <a href="https://whydonate.com/nl/blog/fondsenwerving-via-toezeggingen/">toezegging </a>eindelijk is gedaan! Het geeft me echt gemoedsrust en vertrouwen in dit proces. Bedankt voor het nakomen van jullie belofte!

  3. toezegging betekenis! toezegging betekenis! Wrote on 18 maart 2024 om 04:41:36

    Interessant artikel over de <a href="https://whydonate.com/nl/blog/fondsenwerving-via-toezeggingen/">toezegging betekenis! </a>Het is essentieel om te begrijpen cultivator toezeggingen worden gemaakt en nagekomen in assorted contexten. Een heldere uitleg kan veel verheldering bieden voor mensen bite the dust hierover meer willen weten.

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Close