NAP Process Industry Network

  1. Login
  2. Contact
  3. Google translate

Nieuwe bedrijfsdeelnemer: Huntsman

Huntsman Holland BV: Enriching lives through innovation

Midden in Rotterdam-Botlek produceert Huntsman in haar vijf fabrieken grondstoffen voor ongeveer 170 verschillende producttoepassingen in de polyurethaanindustrie. In onze fabrieken werken we hard om de grondstoffen voor de eindproducten van onze klanten veilig te produceren en te leveren met precies de juiste stevigheid, juiste flexibiliteit, of het lichtste gewicht. Polyurethanen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar we zien ze zelden omdat ze meestal het inwendige deel vormen van de artikelen die we gebruiken. Je slaapt erop, je zit erop, je rijdt erin, je loopt erop en er groeien planten op!

Samenwerking in de keten
Naast innoveren, veilig produceren en het leveren van producten die direct bijdragen aan een beter milieu (denk aan isolatiemateriaal en substraat voor groene daken) werkt Huntsman in al haar processen aan een duurzamere samenleving. Denk aan herbenutting van restwarmte, optimale efficiëncy in gebruik van energie en grondstoffen en besparing van energie voor transport. In Rotterdam maakt Huntsman deel uit van een belangrijke keten van chemie- en energieproducenten. Door synergie te bereiken met andere (chemie)producenten kunnen stoffen energiezuiniger gebruikt en verbruikt worden.

De mens maakt het verschil
Bij Huntsman maakt niet de techniek maar de mens het verschil. Kenmerkend voor Huntsman Holland is, los van de gelegenheid tot persoonlijke ontwikkeling, de open en informele werksfeer. Op de locatie in Rotterdam-Botlek werken 350 medewerkers, dan wel in dagdienst als volcontinu. Van operators tot engineers, van laboranten tot ondersteunende staf. Huntsman Holland maakt deel uit van Huntsman Corporation, een Amerikaans chemieconcern met meer dan 15.000 medewerkers die wereldwijd op verschillende locaties, bij verschillende divisies, werkzaam zijn.