NAP Process Industry Network

  1. Login
  2. Contact
  3. Google translate

NAP SIG Young Professionals bijeenkomst 21 juni

De bijeenkomst van de SIG Young Professionals op 21 juni stond in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Middels een enquête is vooraf bepaald welke thema’s spelen binnen de groep en daarbij is een geschikte workshop gezocht, welke we hebben gevonden binnen het netwerk. Jacco van der Bij van Worley (voormalig Jacobs Engineering) heeft een interessante en interactieve workshop gegeven rondom het thema ‘Turning bad news into opportunities’.
 
Kennismaken
De middag werd gestart met een voorstelrondje waarbij de deelnemers elkaar aan de groep voorstelden op basis van een tekening over hun passie. Dit leidde niet alleen tot een paar kunstwerken, maar gaf meteen de eerste boodschap van de workshop mee. Om een goed gesprek te hebben, over slecht nieuws bijvoorbeeld, is een goede relatie cruciaal. En relaties bouw je o.a. door persoonlijke dingen met elkaar te delen. Met deze bijzondere voorstelronde zijn ook meteen de nieuwe deelnemers binnen de YP groep geïntroduceerd en zelfs de ‘oude’ Young Professionals hebben wat nieuws geleerd over hun SIG-genoten.
 
Slecht nieuws. En nu?
Aan de hand van het GROW model heeft Jacco van der Bij een structuur gegeven voor het voorbereiden en voeren van slecht nieuws gesprekken. Vervolgens zijn in kleine groepen praktijk cases van de deelnemers verder uitgewerkt met dit model en waarschijnlijk hebben enkele Young Professionals inmiddels al ‘bad news’ omgezet in ‘opportunities’.
 
Netwerk
Traditioneel werd de middag afgesloten met een netwerkborrel. Hierbij werd teruggeblikt op een leerzame middag en op de energieke bijeenkomst van 23 mei welke door de Young Professionals was georganiseerd. Worden de Young Professional bijeenkomsten al door uw jonge collega’s bijgewoond? We verwelkomen ze graag bij een van de volgende bijeenkomsten op 4 oktober en 6 december. Meer informatie via het secretariaat.