NAP Process Industry Network

  1. Login
  2. Contact
  3. Google translate

NAP Projectbezoek Vanderlande

NAP op projectbezoek bij Vanderlande in Veghel

Op 26 mei jl. toog het NAP bestuur samen met de Programmaraad naar Vanderlande in Veghel voor haar jaarlijkse projectbezoek. Vanderlande, dat is toch geen procesindustrie maar een maakindustriebedrijf? Dat klopt, deze wereldleider op het gebied van bagage-afhandelingsytemen voor luchthavens is in toenemende mate ook een voorloper met geavanceerde sorteersystemen voor distributiebedrijven en ‘material handling systemen’ voor retailers, was gaarne bereid om NAP een kijkje in haar Innovation Center te geven. Gastheren waren Peter van Sambeek (Teamleader Cost Engineering), John Stevens (MD World Class Operations) en Antoon Berkers (Sr. Project Manager R&D).
 

Hidden Champion

Vanderlande is een van die Hidden Champions van de vaderlandse economie. Met ruim 4000 medewerkers wereldwijd laat Vanderlande vanaf haar oprichting in 1949 een continue groei zien:  Inmiddels draaien  Vanderlande sytemen op 600 luchthavens en worden er 20 miljoen pakketjes per dag gesorteerd in hun systemen. Een aanjager voor Vanderlande’s groei is de groeiende wereldbevolking en opkomende landen die nieuwe luchthavens en betere Parcel & Post Services willen hebben. Wist u dat geretourneerde on-line gekochte pakketjes (mode artikelen) vaak 4x door een Vanderlande system gaan?!

Vanderlande werkt met een heldere strategie en focus: Business-processen van klanten optimaliseren door nauw met hun samen te werken, het ontwikkelen van innovatieve geautomatiseerde systemen die vanuit diverse Supply Centers snel geÏmplementeerd kunnen worden en wereldwijd Customer Centers die life-cycle services aan klanten geven. NAP kon ervaren hoe groot het enthousiasme, teamgeest, ownership en ‘drive to win’ is binnen Vanderlande en hoe snel de technologische ontwikkelingen gaan.

Vanderlande is typisch een maakindustriebedrijf, waarbij de omzet van dienstverlening extra sterk groeit: zorgen dat de systemen bij de klant continu aan hun wensen voldoen. Niet voor niets is de missie van het bedrijf ervoor te zorgen dat klanten geld kunnen verdienen.
Na ASML is Vanderlande een geliefd technologiebedrijf in de regio Eindhoven waar vele techneuten graag komen werken. Deze groep wordt aangevuld met technisch talent uit het buitenland, aangezien er momenteel vanwege alle innovaties en projecten veel ingenieurs nodig zijn.

 

Projectgedreven organisatie

John Stevens benadrukte dat Vanderlande een projectgedreven organisatie is waar de projectmanager veel macht heeft (“autonoom en dominant”) bij het halen van de deadlines. De opleverdatum is immers echt heilig. Deze deadlines stimuleren innovatie. De projectleider werkt met vaste teams en heeft P&L verantwoordelijkheid. Hij/zij moet laveren tussen soms bizarre klantspecificaties, korte doorlooptijden voor het ontwerp (tailor-made maken) en voor de productie van complexe systemen. Dit alles i.s.m. supply-chain partners, liefst 80% modulair laten leveren. Vervolgens moet men op locatie in verre oorden de systemen inbouwen en testen (terwijl de luchthaven in bedrijf is) en op de afgesproken datum met de gewenste performance opleveren. Dat het lastig het is om zo’n duizendpoot te werven bleek nadat er van de 100 sollicitanten naar de functie van projectmanager maar 1 geselecteerd werd. Een klassieke EPC projectmanager schijnt het zwaar te hebben bij Vanderlande.

 

De nieuwste innovatie: Automated Case Picking (ACP)

Een groot deel van de 200 R&D mensen werkt momenteel  aan de ontwikkeling van de eerste Automated Case Picking (ACP) systemen. Houdbare producten van retailers als AH, Leclercq (F) en Lidl (US tak) hebben voor honderden miljoen Euro ACP systemen besteld. ACP kan op een slimme manier, met door Vanderlande’s zelf ontwikkelde ‘Load Forming Logic’, producten op een stabiele manier in de juiste ‘winkelschap-vulvolgorde’ stapelen op pallets en/of rolcontainers. De klassieke arbeidsintensieve supply-chain van het handmatig samenstellen van pallets en vakkenvullen in de supermarkt wordt daarmee vergaand vereenvoudigd: Doorlooptijden van producten zijn korter, men kan met minder opslagruimte toe en er zijn minder transportbewegingen. Vanderlande’s R&D projectmanager Antoon Berkers vertelde dat strak data-management van alle requirements, strikte scheiding tussen de diverse te ontwikkelen modules, geavanceerde logaritmes en visuele sensoren voor herkennen van de producten (in grootverpakking), deze ACP innovatie mogelijk maken. I.s.m. Lidl is een proefopstelling gebouwd. Ook voor R&D helpen deadlines om technologische keuzes te forceren. Vanderlande wil in de toekomst nog meer innovaties in samenwerking met toeleveranciers doen. Soms moet je durven om eigen technologie wat los te laten. ASML is ook voor Vanderlande een voorbeeld van innovatie in de supply chain.

 

Innovation Center

Tot slot kreeg NAP een rondleiding in het innovation Center. Een grote hal met allerlei bagage- en pakketsorteersystemen, die in hun test- of optimalisatiefase zitten. Complexe mechanische systemen vol sensoren, servomotoren en PLC’s met geavanceerde besturing. Hele snelle lijnen en hele robuuste/eenvoudige lijnen. Voor elke klant en toepassing heeft Vanderlande een systeem. Diverse groepen (jonge) system-engineers volgden met hun laptops de test-runs. Ook de nieuwste sorteersystemen voor modeartikelen (kleding) aan hangertjes en flexibele magazijnsystemen met robotkarretjes konden wij aanschouwen.

NAP beleefde bij Vanderlande een zeer indrukwekkend projectbezoek, met veel stof tot nadenken hoe je als bedrijf kunt focussen (high-end market) en samenwerking in de supply-chain m.b.t. innovaties en aanpak van projecten. Kruisbestuiving met NAP SIG Project Management staat al in de steigers.

 

Julius Freutel

Directeur NAP