NAP Process Industry Network

  1. Login
  2. Contact
  3. Google translate

Bijeenkomsten van NAP Young Professionals

Nieuwjaarsborrel 26 januari 2018

In het afgelopen (half) jaar is er een aantal wijzigingen geweest onder de deelnemers van de NAP YP. Een informele nieuwjaarsborrel leek ons de uitgestreken kans om kennis te maken met de nieuwe deelnemers en bij te praten met degene die we al een tijd niet gezien hadden. Dus op 26 januari ontmoetten we elkaar bij JOINN in Houten voor een gezellige borrel.

Samen blikten we terug op 2017, waarin we leerden hoe het innovatie proces bij ECN verloopt, hoe FrieslandCampina fabrieken slimmer maakt, welke voorkeursstijlen de deelnemers van NAP YP heeft en welke beïnvloedingstechnieken in welke situatie effectief kunnen zijn. Naast de NAP YP bijeenkomsten kijken we ook met veel plezier terug op de contactbijeenkomst in februari. Tijdens deze bijeenkomst namen wij als young professionals onze meer ervaren collega’s mee naar 2040. Hoe ziet de procesindustrie er tegen die tijd uit? Zijn er dan nog wel mensen nodig in keten? Hoeven we uberhaupt de deur nog wel uit? De tijd zal het ons leren!

Tijdens de nieuwjaarsborrel hebben we ook vooruit geblikt naar 2018. Naast de vier NAP YP bijeenkomsten hebben we er ook over gesproken om dit jaar weer een contactbijeenkomst te organiseren en zijn we gestart met het mentorprogramma.

NAP YP bijeenkomst 23 maart 2018
Inmiddels hebben we de eerste bijeenkomst van 2018 al achter de rug. Op 23 maart werden we ontvangen bij Jacobs waar de middag in het teken stond van Human Profiling. Human Profiling is de bewustwording dat onze lichaamstaal de grootste bron van informatie is, nooit liegt, generiek is en altijd de werkelijke intenties van iemand weergeeft. Een ontzettend leuke en interessante middag waarin Gert Jan Schenau van IC}U ons mee nam in de wereld van het lezen van mensen en het herkennen van inconsistent gedrag.  

Mentorprogramma
Toen we twee jaar geleden begonnen met de NAP YP hebben we een roadmap ontwikkeld waarin we onder andere doelen hebben geformuleerd voor deze groep. Onder deze doelen vallen onder andere aansluiting van young professionals bij het grotere NAP netwerk en persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Het mentorschap is een van de mogelijkheden om vorm te geven aan deze twee doelen. Voor het mentorprogramma zijn deelnemers van de NAP YP en meer ervaren NAP deelnemers aan elkaar gekoppeld. De invulling van het mentorschap is aan het mentor/mentee koppel. Tijdens de afgelopen NAP YP bijeenkomst heeft een aantal deelnemers verteld over de eerste ontmoetingen van hen en hun mentor. De ontmoetingen lopen uiteen van een algemene kennismaking tot een diepgaand gesprek over dingen waar de mentee tegenaan loopt. Wat alle verhalen gemeen hebben, is dat het mentorschap en de ontmoetingen als ontzettend leuk worden ervaren! Tegen alle mentoren willen we alvast zeggen: heel hartelijk dank voor jullie tijd en het delen van jullie ervaringen.