NAP Process Industry Network

  1. Login
  2. Contact
  3. Google translate

NAP Young Professionals

De afgelopen maanden hebben we met NAP Young Professionals twee bijeenkomsten gehad. De eerste was op 23 juni waarbij we een bezoek brachten aan Element Materials Technology in Breda. Een bedrijf wat gespecialiseerd is in materiaal testen. Het bezoek bij Element gaf ons een levendig beeld van het testen, analyseren en beoordelen van verschillend materiaal na falen of tijdens een projectuitvoering. Een interessante middag waarbij gepassioneerde vakmensen ons een introductie gaven in een voor vele onbekend deel van de keten.


De tweede bijeenkomst was op 28 september in Ede en begon met een presentatie van Samurai@work. In deze sessie kwam aan bod dat het aanbrengen van strakke procedures niet per definitie hoeft te leiden naar een organisatie met een juiste veiligheidscultuur. Middels de 4D-benadering werd duidelijk gemaakt dat ieder mens anders is en een eigen kleur, een eigen voorkeur en unieke kwaliteiten heeft. Op die gekleurde kwaliteiten inspelen, vraagt een niet-procedurele benadering. In het tweede deel van de middag werd een bezoek gebracht aan de ABB fabriek in Ede. Zo werd na een korte bedrijfspresentatie een bezoek gebracht aan de productiefaciliteiten. In het bijzonder kreeg men uitleg over de nieuwste aanwezige innovatie, namelijk de zgn. Yumi robots.
 
Beide evenementen werden afgesloten met een borrel waarbij uitgebreid nagepraat werd over opgedane ervaringen.
 
SIG NAP Young Professional is een dynamische club van jonge ingenieurs en junior managers binnen de industrie. De dynamiek behorende bij jonge professionals zorgt voor een regelmatige wisseling binnen de SIG. Hierdoor zijn we continue op zoek naar enthousiaste jonge professionals die hun horizon willen verbreden en zich willen verdiepen in de keten.

Aanmelden voor deze SIG kan via het secretariaat.