NAP Process Industry Network

  1. Login
  2. Contact
  3. Google translate

NAP YP event 22 februari

Op 22 februari 2019 is de NAP Young Professionals samengekomen voor het eerste event van 2019. Het procesindustrie thema is deze keer gericht op de duurzaamheid binnen de veel benoemde “Biobased Industrie”. Daarom werd een bedrijfsbezoek gebracht aan NAP Deelnemer DSM te Waalwijk. Aansluitend werd er in het kader van persoonlijke ontwikkeling een bezoek gebracht aan de golfclub van de Efteling, waarbij we een presentatie mochten bijwonen over hun gedachte van “klantgericht” ondernemen.

Bedrijfsbezoek DSM
Het bedrijfsbezoek bestond uit twee delen, namelijk een presentatie over een nieuw product Decovery® en een interactieve sessie over het verbeteren van de duurzaamheid binnen de keten.

Decovery®
DSM is met Decovery® koploper op het gebied van ontwikkeling van duurzame grondstoffen voor verf.  DSM bindmiddel Decovery® dat gemaakt wordt van hernieuwbare bronnen zoals zaden en planten, vormt de basis voor verf. De natuurlijke materialen van Decovery® vervangen een groot deel van de fossiele ingrediënten die traditioneel het bindmiddel vormen van verf; zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en prestaties.

Verbeteren van de duurzaamheid binnen de keten
In vier groepen werd afzonderlijk nagedacht over hoe we de duurzaamheid binnen de verschillende bedrijven in de keten konden verbeteren. Vervolgens gaf iedere groep een korte presenatie over hoe zij dachten dit te kunnen verwezenlijken.

Bezoek golfclub Efteling
In het tweede deel van de middag werd een bezoek gebracht aan de golfclub van de Efteling. Hier werd door een Efteling manager een presentatie gegeven over hun gedachte van “klantgericht” ondernemen. Iets wat ons allen in onze dagelijkse praktijk aangaat. In 66 jaar is de Efteling uitgegroeid tot een internationale bestemming met 5 miljoen gasten per jaar. De dromen zijn nog steeds hetzelfde als toen; in alles wat we doen laten we onze gasten ontsnappen aan hun dagelijkse realiteit en prikkelen de verwondering. De komende jaren legt de Efteling de focus hierbij op kwaliteit en gastbeleving. In 2030 wil Efteling namelijk het enige Europese themepark resort zijn waar ieder gezelschap in een natuurrijke en sprookjesachtige wereld een 9+ beleving ervaart. Om dit te verwezenlijken zal er gefocust worden op belevingsconcepten, medewerkers, technologie, externe samenwerking en duurzaamheid.

Netwerkborrel
Naast persoonlijke en professionele ontwikkeling, is ook netwerken een belangrijk aspect van de NAP YP groep. Om deze reden heeft er, aansluitend op het dagprogramma een uitgebreide netwerkborrel plaatsgevonden in het café van de golf club van de Efteling. Hier werd onder het genot van een hapje en een drankje nog verder nagepraat. Tot slot, ook deze keer was het wederom een succesvol en leerzaam event.