NAP Process Industry Network

  1. Login
  2. Contact
  3. Google translate

Young Professionals

'NAP Young Professionals' (NAP YP) is de nieuwste community binnen NAP. In het voorjaar van 2016 is deze groep officieel van start gegaan. Dit ketenbrede platform voor jonge ingenieurs en junior managers uit de procesindustrie biedt de mogelijkheid om ervaringen te delen, persoonlijke vaardigheden en soft skills te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen. Activiteiten bestaan onder andere uit interactieve workshops, bedrijfsbezoeken, intervisie en het leren van early adaptors en senior managers uit de keten.

Het charter van NAP YP kunt u hier downloaden.

 

 

Over NAP YP

Het centrale thema voor NAP Young Professionals is:

 “Ontwikkel je als Persoon, Professional en Participant in de keten” (3 P's).

Het is de missie van NAP YP om jonge ingenieurs en junior management versneld in te voeren in de procesindustrieketen en in het NAP netwerk. NAP YP vormt een interactief platform met leeftijd- en carrièregenoten uit de keten om zichzelf op persoonlijk en professioneel vlak te kunnen ontwikkelen. Het is een platform waar je ideeën en dilemma's kunt delen, nieuwe inzichten op kunt doen - bijv. de drivers in onze procesindustrie leren begrijpen - en je netwerk in de keten op kunt bouwen.

Aan de hand van de output van de eerste brainstorm begin 2016 is er een Roadmap samengesteld waar we als groep over 5 jaar willen staan. De roadmap laat zien wat voor een type activiteiten we willen doen per jaar, waarbij er steeds een grotere focus op ontwikkeling en samenwerking komt onderling en met de NAP. 

Initieel zal er worden gericht op onderlinge integratie (informeel) en kennismaking met bedrijven binnen de NAP YP (iets formeler). Na het eerste jaar zal er meer worden gericht op persoonlijke ontwikkeling door middel van buddy’s (NAP YP onderling) en coaches (NAP Senioren).

 

Kennis / Vakgebied

NAP YP staat open voor jonge ingenieurs en junior management – tussen 25 en 35 jaar – van aan NAP deelnemende bedrijven. De deelnemer is nieuwsgierig, heeft een hoge groei-potentie en is communicatief vaardig.

Mensen uit alle disciplines zijn welkom om zich aan te sluiten: production engineers, (assistant)  plant managers, discipline engineers, project engineers, (junior) project managers, business development engineers, product development engineers, onderzoekers, procestechnologen, contracting&procurement, consultants, enzovoort.

 

 

 

 

 

Activiteitenprogramma

Per jaar worden er 4 evenementen georganiseerd met een mix van inhoudelijke en sociale activiteiten. Elk evenement wordt door een aparte subgroep van NAP YP-ers georganiseerd:

Start Kick off 2016 te Utrecht

Verslag 2016 1e evenement NAP Young Professionals RDM innovatie campus & Schip SS Rotterdam

Verslag 2016 2e evenement NAP Young Professionals Tata Steel en teambuilding strand IJmuiden

Verslag 2016 3e evenement NAP Young Professionals 2e Maasvlakte en Kooiman BV

Verslag 2017 4e evenement NAP Young Professionals ECN Petten en Escape Room Alkmaar

Verslag 2017 NAP contactbijeenkomst 'World Café Industrie 2040' door NAP Young Professionals

Verslag 2017 5e evenement NAP Young Professionals Friesland Campina

Verslag 2017 6e evenement NAP Young Professionals RHDHV Amersfoort

Verslag 2017 7e evenement NAP Young Professionals Shell

Verslag 2018 Nieuwjaarsborrel 26 januari

Verslag 2018 8e evenement NAP Young Professionals Jacobs

Verslag 2018 9e evenement NAP Young Professionals ABB

Verslag 2018 NAP Young Professionals bijeenkomst 14 december 2018

 

Contact

Voor meer informatie over NAP YP kunt u contact opnemen met voorzitter Maarten Buscher (ABB), of Bureau NAP. Telefoonnummer Bureau NAP: 033 - 247 34 54. 

Het bestuur van NAP YP wordt gecompleteerd door Dorien de Ridder (RHDHV) en Stan Hellebrand (Brand Energy), als algemene commissieleden.

 

De groep wordt begeleid door Henny Bouwmeester (Invert Robotics) en Henk Bellinga (Advitec).

 

De volgende bedrijven nemen deel aan NAP YP:

ABB

FrieslandCampina

RHDHV

Brand Energy & Infrastructure Services

Huntsman

Shell

Conet

IAS

Stork

Croonwolter&Dros

Jacobs

Tata Steel

DSM

KH-engineering

TNO

Fluor

Klip

 

 

 

Links

Momenteel nog geen links beschikbaar