NAP Process Industry Network

  1. Login
  2. Contact
  3. Google translate

Verslag 1e evenement NAP Young Professionals

Innovatie in Oude Glorie

Na de oprichting van NAP SIG YP, in januari, zijn er groepjes gevormd die ieder een activiteit organiseren dit jaar. Na een aantal leuke brainstormen werd duidelijk dat innovatie in de conservatieve procesindustrie een interessant thema zou zijn voor de eerste activiteit. Een groep young professionals heeft aan de hand van dit thema op 27 mei jl. een leuk programma samengesteld.

We begonnen de middag op een inspirerende plek in Rotterdam, de RDM Loods. Een oude loods die in haar gloriejaren tot de absolute top van de wereld behoorde. Onderhoud en bouw van onderzeeërs en ’s werelds grootste cruiseschepen voor de Holland Amerika Lijn vond plaats bij RDM. Vandaag echter, doet het gebouw dienst als een snelkookpan voor innovatie. Allerhande start-ups en innovatieve bedrijven zijn er gehuisvest en je waant je hier en daar in de toekomst. Een plek waar zowel het verleden als de toekomst hand in hand gaan en waar onze creativiteit en inspiratie a.d.h.v. een rondleiding geprikkeld werden. Na de rondleiding vervolgde het programma zich aan de andere kant van de haven. Op een schip dat voer op de Holland Amerika Lijn en in droogdok lag in op de RDM werf, de ‘SS Rotterdam’. In deze historische omgeving stortte we ons op een trend in de sector waar we allemaal wel eens van gehoord hadden, maar waarvan we nog heel weinig wisten; Internet of Things (IoT). Na een inspirerende presentatie van Hidde Dorhout, IoT Consultant bij Koning&Hartman, hebben we gebrainstormd over toepassingsmogelijkheden van IoT binnen de procesindustrie. 

De ideeën varieerden van het inzetten van IoT om de veiligheid van sites te vergroten tot het inzetten van IoT om onderhoud nauwkeuriger te kunnen voorspellen. Ondanks dat we ons realiseren dat er binnen de procesindustrie nog een hoop uitdagingen liggen op het gebied van innovatie en IoT, hebben we deze middag gezien wat we ermee kunnen bereiken. Vol enthousiasme en gedrevenheid om te innoveren, hebben we de middag afgesloten met een borrel op het dek van de SS Rotterdam!