NAP Process Industry Network

  1. Login
  2. Contact
  3. Google translate

Young Professionals teambuilding dag Tata Steel

Op 26 augustus waren de NAP Young Professionals te gast bij Suzanne Brasser en TATA Steel. Het programma begon met een goede introductie over wat er komt kijken bij het maken van staal. Indrukwekkend ook om te zien hoe TATA Steel zeer kennisintensief opereert, met een grote R&D afdeling die in het kader van ‘Ultra-Low CO2 Steelmaking’ de HIsarna proeffabriek heeft ontwikkeld. Na de introductie bezochten we de Direct Sheet Plant (DSP), voor het direct gieten en walsen van staal, waar we getuige waren van een heuse ‘oploper’ en zagen dat de zojuist gewalste rol weer kon worden gerecycled.

Na de bezichtiging was er uitgebreid ruimte voor de menselijke kant. Annemarie Manger (Director Engineering, voormalig lid NAP programmaraad) had tijd vrijgemaakt om met ons in gesprek te gaan over wat het betekent om carrière te maken in de procesindustrie. Ze vertelde ons over haar eigen loopbaan, bij Fluor en bij TATA Steel. Het was bijzonder inspirerend om te horen over het smeden van een goed projectteam, over het maken van keuzes in je carrière en over hoe je soms het meest kunt leren van projecten die mislopen.

Na afloop van het programma bij TATA Steel konden we ons team nog verder versterken op het strand van Wijk aan Zee, met een serie team building activiteiten onder leiding van Robert-Jan van Hofwegen. Onder het genot van een hapje en drankje in de ondergaande zon konden we terugkijken op een geslaagde middag… en vooruitkijken naar de volgende bijeenkomst bij Kooiman Apparatenbouw in Sliedrecht.