SIG Process Safety bezoekt OCI Nitrogen

SIG Process Safety bezoekt OCI Nitrogen

27 januari 2017 by Communicatie 0 comments

Op vrijdag 16 december is de SIG Process Safety van NAP op bezoek geweest bij OCI Nitrogen in Geleen. Na een hartelijke onvangst en wederzijdse introducties gaf van de heer Bob van Woezik, Process Safety Manager bij OCI, de werkgroep een introductie van het bedrijf.

NAP process safety bij OCI

Hierbij werd onder andere uitgelicht hoe vanuit stikstof producten als ammoniak, kunstmest en melamine worden geproduceerd. En er werd ingegaan over de wijze waarop OCI zijn procesveiligheid in hoofdlijnen organiseert. In 2010 is de productielocatie van DSM overgenomen door OCI, een van origine Egyptisch bouwbedrijf.

Daarna verplaatste het gezelschap zich naar het hart van de locatie Chemelot. Deze van origine volledige DSM site met ooit ca 30,000 werknemers is op dit een bedrijvenpark met meer dan 50 verschillende ondernemingen op de site. De plant-tour bij de Melamine Fabriek van OCI Nitrogen, die al sinds de jaren zestig bestaat, werd afgetrapt door de heer Diederik van Heugten, Plant Manager van de Melamine fabrieken. Een indrukwekkende operatie waarbij process safety van groot belang is, gezien de hoge drukken, grote hoeveelheden en aanwezigheid van ammoniak gas. Deze zeer interessante ochtend werd afgesloten met een netwerk lunch.

Bijzonder dank aan Diederik van Heugten en Rob-Jan Venhuizen die dit bezoek bij OCI Nitrogen hebben mogelijk gemaakt.

Comments

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Close