STUDIUM GENERALE

NAP is een netwerk van bedrijven in de procesindustrie en stelt zich tot doel de waardeketen, bestaande uit plant owners, ingenieursbureaus en toeleveranciers, te versterken.

STADIUM GENERALE

Als onderdeel van het Innovatie programma organiseert NAP regelmatig Studium Generale bijeenkomsten: inspirerende workshops waarin in een tijdsbestek van 4 uur met 15 tot 25 geïnteresseerden een specifiek onderwerp wordt uitgediept. Deelnemers en inleiders wisselen intensief van gedachten om inzicht te krijgen in wat deze ontwikkeling zou kunnen betekenen voor de individuele bedrijven.

De onderwerpen komen voort uit de behoefte van de leden, c.q. van de keten: wat speelt er in onze markt? Wat zijn ontwikkelingen waar we nader naar willen kijken?

Eerdere Studium Generale bijeenkomsten zijn georganiseerd met als thema's 'High Reliability organisations' en 'Big data'.

Big Data biedt de mogelijkheid om de operationele effectiviteit van uw organisatie te verbeteren. In het rapport 'Going Big: Why Companies Need to Focus on Operational Analytics' (Capgemini, maart 2016) leest u over de verschuiving van het inzetten van Big Data Analytics van klantgedreven processen naar operationele processen. 

Naar aanleiding van de succesvolle Studium Generale over Big Data van maart 2016, heeft NAP met de Programmaraad een tweede editie (6 april 2017) georganiseerd. Met nieuwe cases, andere sprekers en verfrissende perspectieven. Kijk hier voor het programma en de sprekers.

Voorgaande bijeenkomsten

Het versnellen van de elektrificatie in de procesindustrie

In maart 2022 werd een Studium Generale gehouden met als onderwerp ‘De versnelling van de elektrificatie van de procesindustrie’. Locatie van deze bijeenkomst was heel toepasselijk de Energy Transition Campus Amsterdam. Om de geesten te scherpen werden eerst twee inleidende presentaties gehouden die het publiek in volgelvlucht meenamen in de uitdagingen en problematiek rond deze elektrificatie, van achterblijvende infrastructuur tot grondstoffentekort. Vervolgens werden twee parallelle interactieve sessies gehouden. Daar kon het publiek actief deelnemen en vragen stellen aan de hand van de inleiding van een tweetal sprekers.

NAP-voorzitter Frank van Ewijk opende het Studium Generale. Hij opende met te zeggen dat het heel lang niet mocht om zo dicht op elkaar te zitten en dat hij daar inmiddels ook aan gewend was, maar toch was hij blij dat het nu toch weer kon. Hij dankte Ferry Winter, campus director ECTA, voor de gastvrijheid en memoreerde dat destijds bij zijn eerste werkdag op deze locatie in Amsterdam-Noord zijn auto was opengebroken. Sinds die tijd is de omgeving er duidelijk op vooruit gegaan.

Lees verder

10 nap studium generale amsterdam 240322

Frank van Ewijk (voorzitter NAP)

17 nap studium generale amsterdam 240322

Jack Doomernik

18 nap studium generale amsterdam 240322

Deelnemers Studium Generale

21 nap studium generale amsterdam 240322

Frank van Ewijk (voorzitter NAP)

23 nap studium generale amsterdam 240322

Ruud van Ommen

28 nap studium generale amsterdam 240322

Peter Hoppesteyn

29 nap studium generale amsterdam 240322

Pieter Popma

30 nap studium generale amsterdam 240322

Deelnemers Studium Generale

36 nap studium generale amsterdam 240322

Deelnemers Studium Generale

46 nap studium generale amsterdam 240322

Ahmed Labib

Presentatie Croonwolter&dros

Presentatie Tata Steel

Presentatie Shell

Presentatie TU Delft

Presentatie McDermott

Presentatie Avans

Big Data

Workshop Big Data, Science en Machine Learning

Op 4 mei en 10 mei 2017 organiseerden wij de 2-daagse NAP Workshop Big Data, Science en Machine Learning. 

In deze workshop werden drie dingen behandeld. Ten eerste maakten we kennis met Data Science en Machine Learning. Wat betekenen deze termen eigenlijk en hoe zit de onderliggende technologie in elkaar?  Na deze introductie maakten we een verdiepingsslag met een specifieke categorie Machine Learning algoritmen: classificatie. Wanneer gebruiken we classificatie en welke verschillende classificatie algoritmen zijn er? Om de meerwaarde van deze kennis te ervaren gingen we hands-on aan de slag met een case van Tata Steel en ontwikkelden we een algoritme voor het classificeren van defecten in metaaloppervlakken.

 Na deze workshop is men in staat om te:

Beschrijven wat Big Data, Data Science en Machine Learning betekenen.
●      Beschrijven wat hoe de technologie achter Big Data werkt op een conceptueel niveau. 
●      Beschrijven hoe Hadoop en Map-Reduce werkt. 
●      Beschrijven wat Machine Learning is en aangeven welke categorieën Machine Learning algoritmen er zijn en hoe deze van elkaar verschillen.
●      Beschrijven hoe classificatie modellen werken en hoe je de presentatie van verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken.
●      Werken met een classificatie algoritmen en deze toepassen op het classificeren van defecten op metaaloppervlakken.


Het SG-team: 

  • Henk Bellinga (Advitec)
  • Koen van Agtmaal (Croon Wolter&Dros Elektrotechniek)

NAP draagt bij aan de versterking van de totale keten in technologisch, organisatorisch en maatschappelijk opzicht.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de NAP, schrijft u zich hier dan in!

Blijf op de hoogte!

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en bijeenkomsten.

Volg ons

Close