NAP contactbijeenkomst 8 november a.s.: 'Samenwerking en efficiency in de keten'

NAP contactbijeenkomst 8 november a.s.: 'Samenwerking en efficiency in de keten'

28 september 2018 by Communicatie 0 comments

Hierbij attenderen wij u erop dat de komende contactbijeenkomst ’Samenwerking en efficiency in de keten’ op donderdag 8 november 2018 in Houten wordt gehouden. Deze contactbijeenkomst zal staan in het teken van ’Samenwerking en efficiency in de keten’.

NAP bijeenkomst Houten september 2018 042-klein

Hiervoor heeft NAP met Leo Bronkhorst (Scania) en Henk Pietersma (Mars) twee interessante sprekers uitgenodigd. Op basis van hun rijke ervaringen met deze thema’s zullen ze vanuit verschillende invalshoeken de samenwerking en de efficiency in de keten belichten. Leo Bronkhorst zal dit doen vanuit het supply chain perspectief en Henk Pietersma vanuit het modulair werken bij het ontwerp van fabrieken en de impact daarvan op de samenwerking en efficiency in de keten.

Strategische en organisatorische keuze in de Global Supply Chain

De eerste spreker van de avond is Leo Bronkhorst, Senior Advisor Global Logistics bij Scania. Leo Bronkhorst is jarenlang verantwoordelijk geweest voor de global logistic activiteiten van Scania. Hij zal in zijn presentatie de ontwikkeling laten zien die het bedrijf heeft door gemaakt bij de optimalisatie van de supply chain. Waarbij de organisatorische, tactische en strategische keuzes aan bod komen die het bedrijf daarbij gemaakt heeft. In zijn verhaal ligt nadruk op de logistieke elementen van het optimaliseren van deze keten en alle consequenties die dat heeft. De impact op de cultuur om deze verandering te realiseren en de aanpassingen in de wijze van samenwerking met leveranciers vormen daarbij een belangrijk onderdeel.

Innovatie acceleratie middels standaardisatie, integratie en modularisatie

De tweede spreker van de avond is Henk Pietersma Mars Nederland BV. Henk Pietersma is werkzaam bij Mars Inc. in de divisie Mars Wrigley Convectionery en als Global Technology Director verantwoordelijk voor het ontwerp van de proces installaties binnen de chocolade business unit. Van uit historisch een decentrale organisatie heeft Mars de laatste jaren een slag gemaakt in innovatie acceleratie en verticale start-up middels technologie standaardisatie, modularisatie en geïntegreerd ontwerpen en bouwen. Naast technologie en techniek is de benodigde cultuur omslag en manier van denken en werken, zowel intern als met het externe netwerk van leveranciers en partners, een voorwaarde en tevens ook de grootste uitdaging. Om een dergelijk strategisch programma tot een succes te brengen is voortgang blijven maken cruciaal terwijl je ook de tijd moet geven om zowel intern als extern synchroon te blijven lopen.

Programma

17:15 uur Netwerkborrel
18:45 uur Diner
- Bestuursmededelingen door Frank van Ewijk, voorzitter NAP
- Presentatie: door Jeroen Bronkhorst (SCANIA)
- Presentatie: door Henk Pietersma (MARS Inc.)
- Discussie
21:45 uur Einde contactbijeenkomst

De NAP contactbijeenkomsten bieden leidinggevende functionarissen van de aangesloten bedrijven de gelegenheid elkaar in een informele sfeer te ontmoeten. Daarom breng ik graag de mogelijkheid onder uw aandacht om met meerdere collega’s van uw bedrijf deel te nemen aan de NAP contactbijeenkomst. Indien u een zakenrelatie mee wilt nemen, dan kunt u hierover contact opnemen met Bureau NAP: 033-2473460.

Het programma op 8 november is met name relevant voor general management, projectmanagers, engineers, procurement management, technology managers, supply-chain managers, productiemanagers, process automation managers en construction managers.

U kunt zich via het aanmeldformulier opgeven.

Graag ontmoeten wij u op donderdag 8 november 2018 17.00 uur in Hotel Houten (Hoofdveste 25, 3992 DH te Houten).

Comments

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Close